Fetmabehandlingar

Vi erbjuder 4 metoder inom överviktskirurgin.

Ring oss 031 - 789 00 00 eller mejla oss: operation@akutlakarna.se

Akutläkarna erbjuder 6 olika behandlingstyper inom överviktskirurgin till våra patienter. Du är välkommen att kontakta oss för en konsultation om vilken behandling som kan passa just dig.
4 månader
Magballongen Elipse är gjord av polyuretan och sväljs av patienten i form av en kapsel. Därefter fylls den med 550 ml saltvatten genom en tunn kateter. Efter cirka 4 månader töms magballongen av sig själv. Ballongens resorberbara material bryts ned och utlösningsventil öppnas. Den tomma Elipse-ballongen lämnar sedan kroppen på naturlig väg.

Elipse kräver ingen:
  • Kirurgi
  • Endoskopisk undersökning
  • Narkos
Du som vill genomgå en icke kirurgisk medicinsk behandling mot övervikt och har ett BMI på minst 27 är välkommen att kontakta oss.
6 månader

Gastric Balloon är en medicinsk behandlingsmetod för viktminskning utan kirurgi. Den innebär att en gastrisk ballong placeras i magsäcken via matstrupen med hjälp av ett endoskop. Ballongen fylls sedan med en koksaltlösning som minskar magsäckens volym, vilket gör att mättnadskänslan inträder snabbare i samband med måltider. Efter cirka 6 månader töms ballongen och tas bort från magsäcken som då har minskat i storlek.


12 månader


En relativ ny metod inom fetmakirurgi

Endoskopisk Sleeve Gastroplastik är en relativ ny metod inom fetmakirurgi. Skillnaden gentemot en vanlig Gastric Sleeve är att ingreppet sker via ett endoskop som under narkos förs ner i matstrupen. Via endoskopet genomförs sedan förminskningen av magsäcken inifrån och lämnar alltså inte efter sig några synliga ärr på huden. Med denna metod minskas magsäcksvolymen.

Detta innebär att man får i sig mindre matpotioner och upplever en tidigare mättnadskänsla. Du som vill genomgå en icke kirurgisk medicinsk behandling mot fetma och övervikt, är mellan 18-60 år och har ett BMI mellan 30-40 kontakta oss.

Den vanligaste metoden för fetmaoperationer

Gastric Sleeve är en metod som blivit allt vanligare under senare år och som innebär att 2/3 av magsäcken förminskas kirurgiskt och lämnar kvar ett smalt magsäcksrör. Vid denna metod sker ingen kirurgisk omkoppling av tarmarna.

Gastric Sleeve är idag den vanligaste metoden för fetmaoperationer i stora delar av världen medan Gastric Bypass fortfarande är den vanligaste metoden i Sverige.

Sale!
Nyhet
En välbeprövad kirurgisk metod

Gastric Bypass är en välbeprövad kirurgisk metod mot fetma som har praktiserats i över 50 år med positiva behandlingsresultat. Metoden innebär att större delen av magsäcken och även en del av tunntarmen, genom ett kirurgiskt ingrepp, kopplas bort från näringsupptag och därmed åstadkommer en viktminskning.

 
Kontaktformulär

Ja
Nej
captchaImg
Plats: Ashburn, US

Ring: 031 - 789 00 00

eller mejla: operation@akutlakarna.se

Vill du se videor om våra tjänster?

besök vår YouTube-kanal eller klicka knappen och se direkt. Se video

Operation

Vi utför operationer inom allmänkirurgi och kärlkirurgi.

Mag & tarmbesvär

Vi hjälper dig som har mag och tarmbesvär eller allmänmedicinska åkommor.

Hjärtbesvär

Har du kardiologiska besvär är du välkommen till vår klinik i centrala Göteborg.

Försäkring

Alla är välkomna att söka till oss privat eller via sitt försäkringsbolag.

BMI

Viktminskning utan kirurgi. Göteborgs BMI programmet.

Operationsavdelning

Vår moderna operationsavdelning ligger i Högsbo, Västra Frölunda i Göteborg.