Överviktsbehandling utan kirurgi

Ring oss 031 - 789 00 00 eller mejla oss: operation@akutlakarna.se

Akutläkarna erbjuder som första klinik i Göteborg ett komplett program för överviktsbehandling utan kirurgi. Programmet består av tre delar – BMI – Ballong- Mat – Idrott och pågår under 12 månader med målet att skapa en långvarig livsstilsförändring och en bestående viktnedgång.

Behandlingen erbjuds dig som är minst 18 år, som har ett BMI (Body Mass Index) på mer än 27 och som är beredd att följa ett seriöst medicinskt bevakat program.

Behandlingen är inte lämplig för dig som; har genomfört en magsäcksoperation eller opererat ett stort övre magmunsbråck, har en allvarlig njur-, lever eller lungsjukdom, genomgår en långvarig kortisonbehandling, är gravid eller missbrukar alkohol eller tabletter.

Ballong

Ballongmetoden är ett icke kirurgiskt ingrepp som innebär att en gastrisk ballong placeras i magsäcken via matstrupen. Ballongen fylls med sedan med en koksaltlösning och kan ligga kvar i magsäcken under sex månader till ett år. Ballongen fyller upp magsäcken och ger dig en snabbare mättnadskänsla efter betydligt mindre matportioner.

Mat

Tillsammans med en dietist utformas ett individuellt kosthållningsprogram för dig under hela behandlingsperioden. Syftet med kosthållningsprogrammet är att du ska få hjälp att ändra din livsstil för att uppnå en bestående viktnedgång även efter det att ballongen har tagits bort.

Idrott

Tillsammans med en personlig tränare utformas ett individuellt träningsprogram för perioden. Gruppträning kommer att erbjudas på Eminent Hälsostudio av en personlig tränare som är välutbildad och har stor erfarenhet inom personlig träning och behandlingar. Genom mindre grupper och välutbildad instruktör får du ut mer av passen på ett säkert sätt och vi kan anpassa övningar individuellt för olika personer. Träningen kommer att ske en gång i veckan och möjlighet till utökad träning finns.

Fetma

Övervikt och fetma är ett av våra allvarligaste folkhälsoproblem. Ökad vikt och obesitet innebär en stor risk för dålig hälsa och sjuklighet så som till exempel diabetes och högt blodtryck. Akutläkarna har ett erfaret team med specialister som hjälper dig till bättre hälsa.

För dig som provat allt men ändå inte nått önskad viktminskning, kan BMI-programmet (Gastric ballong) vara ett bra alternativ. Gastric bypass eller Gastric sleeve är operationer som också ger god och varaktig viktminskning.

Akutläkarna kan hjälpa dig som vill ta tag i din övervikt.

 
Kontaktformulär

Ja
Nej
captchaImg
Plats: Ashburn, US

Operation

Vi utför operationer inom allmänkirurgi och kärlkirurgi.

Mag & tarmbesvär

Vi hjälper dig som har mag och tarmbesvär eller allmänmedicinska åkommor.

Hjärtbesvär

Har du kardiologiska besvär, så tar vi emot dig på vår klinik i centrala Göteborg.

Försäkring

Alla är välkomna att söka till oss privat eller via sitt försäkringsbolag.

BMI

Viktminskning utan kirurgi. Göteborgs BMI programmet.

Operationsavdelning

Vår operations avdelning ligger i Högsbo - Göteborg.