Logotyp ring
Vi är en privat klinik som arbetar mot privatbetalande patienter, försäkringsbolag och företag.
För prisinformation, vänligen kontakta vår reception på:
Tel. 031-20 82 20
Lunchstängt: ⏰12:00-13:00


Överdriven svettning (Hyperhidros)


Hyperhidros är en sjukdom som kännetecknas av att man svettas extremt mycket. Det som utmärker hyperhidros till skillnad från normal svettning är att personer som lider av hyperhidros får sin livskvalitet kraftig nedsatt som en följd av sina kraftiga svettningar.

De personer som lider av hyperhidros svettas särskilt mycket från händer, ansikte, bål, armhålor, ljumskar och fötter. Personer som lider av extrem svettning får ofta sitt sociala och yrkeslivet begränsat. De tvingas ofta planera både sitt yrkes och fritidsliv så att risken för svettning skall minimeras. Konsekvenserna för personernas sociala liv kan jämföras med de som är svårt drabbade av psoriasis eller akne. Det är inte ovanligt att dessa personer undviker socialt umgänge och väljer yrken där de så långt som det är möjligt inte behöver möta andra människor.

Hyperhidros drabbar nära 3 procent av befolkningen. De flesta lider av en genetiskt orsakad form och många har så allvarliga problem att deras livskvalitet och yrkesliv allvarligt påverkas av sjukdomen.

Behandling


Vi behandlar med Botox som sprutas in på ett flertal olika punkter I armhålan eller i handflatan. Först lägger vi lokalbedövning som får verka ca 15 min därefter sprutar vi in Botox på ett flertal ställen. Du får ett par bomullsvantar på dej efter injektionerna och du kommer att vara lite svag och bedövad I händerna ett par timmar efteråt. Du bör inte köra bil denna dag och inte träna eller lyfta med dina händer.

Effekten kommer efter ett par dagar och har nått full effekt efter 2-4 veckor. Behandlingen håller 4 -16 mån.


Besöksadress:
Engelbrektsgatan 59,
412 52 Göteborg
Copyright © 2017 Akutläkarna Specialistkliniken Heden.
Alla rättigheter är reserverade.


Länkar:
Kirurgi Heden
Mage & tarmbesvär
Kärlkirurgi
Mehran MonemiGilla oss på facebook
Besök oss på Google
Hem ( Akutläkarna )
Webbdesign GBG24