Logotyp ring
Vi är en privat klinik som arbetar mot privatbetalande patienter, försäkringsbolag och företag.
För prisinformation, vänligen kontakta vår reception på:
Tel. 031-20 82 20
Lunchstängt: ⏰12:00-13:00


Vaccination » Twinrix


Twinrix är ett vaccin som används till vuxna och ungdomar från 16 år och uppåt och skyddar mot två olika sjukdomar: hepatit A och hepatit B. Vaccinet verkar genom att göra så att kroppen producerar sitt eget skydd (antikroppar) mot dessa sjukdomar.

Hepatit A

Orsakas av ett virus som utsöndras i avföringen och smittar nya personer via mat och dryck. Viruset ger en inflammation i levern och hud och ögonvitor kan färgas gula. övriga symtom är feber, illamående, huvud - och muskelvärk, magvärk och trötthet.

Hepatit B

Orsakas av ett virus som finns i blod och kroppsvätskor. Smittar huvudsakligen via blod och i situationer där vi kommer i kontakt med blod. T ex blodtransfusioner, infekterade kanyler (sprutnarkomaner) och sjukhusinstrument som inte är tillräckligt rengjorda, verktyg för tatueringar, manikyr, pedikyr, barberarrakblad, piercing, sexuella kontakter etc.

Twinrix tas i tre omgångar för långvarigt skydd. Första dosen tas senast en månad innan du reser. Dos två tas 1 månad efter första dosen. Tredje dosen tas 6-12 månader efter den andra dosen. Då har du skydd i 20-25 år.

Välkommen in till oss för rådgivning, antingen på drop-in måndag-torsdag kl.08.00-16.00, eller ring för tidsbokning.


Besöksadress:
Engelbrektsgatan 59,
412 52 Göteborg
Copyright © 2017 Akutläkarna Specialistkliniken Heden.
Alla rättigheter är reserverade.


Länkar:
Kirurgi Heden
Mage & tarmbesvär
Kärlkirurgi
Mehran MonemiGilla oss på facebook
Besök oss på Google
Hem ( Akutläkarna )
Webbdesign GBG24