Logotyp ring
Vi är en privat klinik som arbetar mot privatbetalande patienter, försäkringsbolag och företag.
För prisinformation, vänligen kontakta vår reception på:
Tel. 031-20 82 20
Lunchstängt: ⏰12:00-13:00


Allmänkirurgi » Analfistel


En analfistel består av ett tunt gångsystem runt anus som kvarstått efter läkning av en analabscess. Som en följd av att en sådan varhärd öppnas kan en fistel uppstå mellan analkanalen och huden bredvid ändtarmsöppningen. Tarmbakterier och sekret transporteras konstant ut i fisteln och blir därför svårläkt. Vanligast drabbade är män i åldern 20 till 50 år.

Symtomen brukar vara tunnflytande vätska som läcker ut. Detta kan tillfälligt upphöra, men återkommer ofta.

Vid undersökning ser man en liten öppning i huden intill anus mynningen av fistelgången. Detta är vanligtvis tillräckligt för diagnos och beslut om operation.

Det finns olika kirurgiska operationsalternativ, beroende på hur fisteln ser ut anatomiskt. Ibland räcker det med ett enda ingrepp som enbart lämnar kvar ett sår som sedan får läka. Det görs även ingrepp stegvis vid flera tillfallen med några veckors mellanrum. Kirurgen planerar din behandling anpassad för just dina besvär. Ingreppet sker antingen i narkos eller i ryggbedövning.

Läkningstiden beror på vilken operationsmetod man valt, men det är viktigt att såret hålls öppet och rent efter operationen.


Besöksadress:
Engelbrektsgatan 59,
412 52 Göteborg
Copyright © 2017 Akutläkarna Specialistkliniken Heden.
Alla rättigheter är reserverade.


Länkar:
Kirurgi Heden
Mage & tarmbesvär
Kärlkirurgi
Mehran MonemiGilla oss på facebook
Besök oss på Google
Hem ( Akutläkarna )
Webbdesign GBG24