Logotyp ring
Vi är en privat klinik som arbetar mot privatbetalande patienter, försäkringsbolag och företag.
För prisinformation, vänligen kontakta vår reception på:
Tel. 031-20 82 20
Lunchstängt: ⏰12:00-13:00


Migrän


Migrän är en kronisk sjukdom som kännetecknas av återkommande måttlig till svår huvudvärk. Vanligtvis är huvudvärken vid migrän ensidig (drabbar ena halvan av huvudet) och pulserande och varar mellan 2 och 72 timmar.

Symtomen kan omfatta illamående och kräkningar och ljus och ljudkänslighet. Det kan även orsaka talsvårigheter och domningar i olika delar av kroppen och smärtan förvärras i allmänhet av fysisk aktivitet. Upp till en tredjedel av individer som har migrän upplever auror.

Kriterierna för kronisk migrän är huvudvärk i 15 dagar eller mer per månad, av vilka minst 8 dagar är migrän. De andra 7 dagarna kan vara mildare huvudvärk.

Behandling


Vi behandlar migränpatienter med Botoxinjektioner. Studier visar att 70 procent av patienterna minskade sin migrän med hälften efter fem behandlingar. Men för en del personer hjälper inte botox alls.

Effekten av en botoxbehandling mot migrän och huvudvärk sätter in gradvis under ungefär en vecka och består därefter i 3-4 månader.

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som påverkar signalsubstansen mellan muskelfäste och nervände som på så sätt tillfälligt blockerar ut kontakten mellan dessa.


Besöksadress:
Engelbrektsgatan 59,
412 52 Göteborg
Copyright © 2017 Akutläkarna Specialistkliniken Heden.
Alla rättigheter är reserverade.


Länkar:
Kirurgi Heden
Mage & tarmbesvär
Kärlkirurgi
Mehran MonemiGilla oss på facebook
Besök oss på Google
Hem ( Akutläkarna )
Webbdesign GBG24