Twinrix

Twinrix är ett vaccin som används till vuxna och ungdomar från 16 år och uppåt och skyddar mot två olika sjukdomar: hepatit A och hepatit B.

031 - 20 82 20    info@akutlakarna.se

Ring oss 031 - 20 82 20 eller mejla oss: info@akutlakarna.se

Twinrix är ett vaccin som används till vuxna och ungdomar från 16 år och uppåt och skyddar mot två olika sjukdomar: hepatit A och hepatit B. Vaccinet verkar genom att göra så att kroppen producerar sitt eget skydd (antikroppar) mot dessa sjukdomar.

Hepatit A

Orsakas av ett virus som utsöndras i avföringen och smittar nya personer via mat och dryck. Viruset ger en inflammation i levern och hud. Ögonvitor kan även färgas gult. Övriga symtom är feber, illamående, huvud - och muskelvärk, magvärk och trötthet.

Hepatit B

Orsakas av ett virus som finns i blod och kroppsvätskor. Smittar huvudsakligen via blod och i situationer där vi kommer i kontakt med blod. T ex blodtransfusioner, infekterade kanyler (sprutnarkomaner) och sjukhusinstrument som inte är tillräckligt rengjorda, verktyg för tatueringar, manikyr, pedikyr, barberarrakblad, piercing, sexuella kontakter med mera.

Twinrix tas i tre omgångar för långvarigt skydd. Första dosen tas senast en månad innan du reser. Dos två tas 1 månad efter första dosen. Tredje dosen tas 6-12 månader efter den andra dosen. Då har du skydd i 20-25 år.

Välkommen in till oss för rådgivning, antingen på drop-in måndag-torsdag kl 08:00-17:00, eller ring för tidsbokning.

Ring oss,Boka tid 031 - 20 82 20

Eller mejla: info@akutlakarna.se

Mån-Tors 8-17, fredagar endast förbokade tider.

Kl. 12:00 - 13:00 Lunchstängt.

Engelbrektsgatan 59, 412 52 Göteborg